Opis
Energetska vrijednost 100 g svježeg lista peršina iznosi 36 kcal / 151 kJ. Od toga sadrži 6,3% ugljikohidrata, 3% proteina i 0,8% masti.
Od minerala list peršina sadrži značajnije količine kalcija (138 mg što čini 17,25% RDA), željeza (6,2 mg što čini 44,3% RDA), magnezija (50 mg što čini 13% RDA), fosfora (58 mg što čini 8,3% RDA), cinka (1,1 mg što čini 11% RDA), bakra (0,15 mg što čini 15% RDA) i mangana (0,16 mg što čini 8%RDA).
Od vitamina list peršin u značajnijim količinama sadrži vitamin C (133 mg što čini 166,3% RDA), tiamin (0,08 mg što čini 7,3% RDA), riboflavin (0,1 mg što čini 7,1% RDA), niacin (1,3 mg što čini 8% RDA), pantotensku kiselinu (0,4 mg što čini 6% RDA), vitamin B6 (0,1 mg što čini 25% RDA), folnu kiselinu (91,2 mg što čini 45,6% RDA), vitamin A (421 mcg što čini 52,6% RDA), vitamin E (0,75 mg što čini 6,3% RDA) i vitamin K (1,6 mg što čini 2187% RDA).
ZEMLJA: HRVATSKA