Opis
Energetska vrijednost 100 g svježe zelene salate iznosi 17 kcal/72 kJ. Od toga sadrži 1,2% bjelančevina, 3,3% ugljikohidrata i 0,3% masti.
Od minerala salata sadrži kalcij (33 mg što čini 4%RDA), željezo (1 mg što čini 7%RDA), magnezij (14 mg što čini 4%RDA), fosfor (30 mg što čini 4%RDA), cink (0,23 mg što čini 2,3%RDA), bakar (0,05 mg što čini 5%RDA) i mangan (0,15 mg što čini 7,5%RDA).
Od vitamina salata sadrži vitamin C (4 mg što čini 5%RDA), tiamin (0,07 mg što čini 6,4%RDA), riboflavin (0,07 mg što čini 5%RDA), folnu kiselinu (82 mcg što čini 41%RDA), vitamin A (436 mcg što čini 54,5%RDA) i vitamin K (102,5 mcg što čini 137%RDA).
Osim toga salata u 100g sadrži 2,1 g vlakana, a od fitokemikalija sadrži 5 mg beta-karotena i 2,3 mg luteina+zeaksantina.
ZEMLJA : HRVATSKA