Ulje konoplje, 100% hladno prešano, 250ml, Matičnjak

12,21 /kom 92,01 kn

Antioksidans, koristi se za njegu kože, detoksifikaciju, smanjenje pms-a, regulaciju hormona i težine.

SASTOJCI: 100% hladno prešano ulje konoplje

NAČIN PRIMJENE: uzimati jednu čajnu žličicu (30 kapi) ulja prehrambene konoplje 2 do 3 puta dnevno. 

Primjereno je u svakodnevnom korištenju samostalno prije obroka, kao dodatak gotovim jelima ili salatama, no ne preporučujemo ga pri termičkoj obradi hrane. Poželjno ga je izravno nanositi na kožu lica i tijela jer njeguje i vlaži kožu, a ne zatvara pore.

NAČIN ČUVANJA: Čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

NAPOMENE: Ulje konoplje nema opojno djelovanje.

Zemlja podrijetla: Hrvatska

Opis

Opis

Vraća organizam u ravnotežu.

Ulje konoplje je bogat izvor omega-3 masnih kiselina, a njihov omjer u odnosu na omega-6 masne kiseline u ovom prirodnom ulju iznimno je povoljan za ljudski organizam. Sadrži i vitamin E te vitamine B-kompleksa. Konopljino ulje cijenjeno je kao iznimno nutritivno biljno ulje, a u svom sastavu sadrži i gama linolensku kiselinu što je endemska pojava u svijetu biljnih preparata. Ulje konoplje zbog svog sastava pomaže vratiti organizam u ravnotežu koja je narušena kao rezultat genetskih čimbenika, unosa loših masnoća, starenja i loših životnih navika.

Nefiltrirano ulje sjemenki prehrambene konoplje zelenkaste boje, blagog okusa i ugodnog mirisa dobiva se postupkom 100% hladnog prešanja do 28°C. Fitoterapeutici iz hladno prešanog ulja prehrambene konoplje:

  • Alfa-linolenska (ALA): smanjenje sistoličkog i dijastoličkog tlaka, protuupalno djelovanje, poboljšanje stanja kože-psorijaza, autoimune bolesti
  • Gama-linolenska (GLA): sprječavanje nastanka aterosklerotičnih naslaga, snižavanje krvnog tlaka, održavanje vodenog balansa u tijelu, olakšava bolove, PMS, hormonska ravnoteža, antioksidans
  • Vitamin D: održavanje homeostaze i konstantne koncentracije kalcija i fosfata u krvnoj plazmi
  • Vitamin E: antioksidans