01-5806-170 vocarna@vocarna.hr
Radić crveni

Radič crveni 1 kilogram

Energetska vrijednost 100 g svježeg radiča iznosi 23 kcal / 96 kJ. Od toga sadrži 4,5% ugljikohidrata, 1,4% proteina i 0,25% masti.
Od minerala u radiču se nalaze kalcij (19 mg što čini 2,3% RDA), željezo (0,57 mg što čini 4% RDA), magnezij (13 mg što čini 3,5% RDA), fosfor (40 mg što čini 5,7% RDA), cink (0,6 mg što čini 6% RDA), bakar (0,34 mg što čini 34% RDA) i mangan (0,14 mg što čini 7% RDA).
Od vitamina radič sadrži vitamin C (8 mg što čini 10% RDA), tiamin (0,06 mg što čini 5,5% RDA), riboflavin (0,028 mg što čini 2% RDA), niacin (0,255 mg što čini 1,6% RDA), vitamin B6 (0,06 mg što čini 4% RDA), vitamin A (1 mcg što čini 0,125% RDA), vitamin K (255,2 mcg što čini 340% RDA) i vitamin E (2,26 mcg što čini 19% RDA).
Od ostalih nutrijenata radič na 100 g sadrži 3,5 g vlakana i karotenoide lutein + zeaksantin 8,8 mg.

ZEMLJA : HRVATSKA

25,00 kn

Vezani proizvodi

Bijeli grah sadrži željezo, kalcij, magnezij, proteine te vitamin E.
Đumbir potječe iz Indije i Kine i u davna vremena bio je iznimno značajan u trgovini začinima.
Krumpir je jednogodišnja zeljasta biljka i jedna je od najraširenijih namirnica na svijetu.